Felsőoktatás-pedagógiai Módszertani Központ

Felsőoktatás-pedagógiai Módszertani Központ

Felsőoktatás-pedagógiai Módszertani Központ

A Felsőoktatás-pedagógiai Módszertani Központot egy olyan oktatói-fejlesztői közösség hívta életre, amelynek tagjai hisznek a tanulás-tanítás fontosságában, egy olyan oktatásfejlesztési koncepcióban, aminek a középpontjában a hallgatók, oktatók, közösségek tanulásának támogatása áll. A Központ erősíteni kívánja a felsőoktatási tevékenység szakmai megalapozottságát, hozzá kíván járulni az oktatás fejlesztéséhez, megújulásához, végső soron pedig a felsőoktatásban a tanulás-tanítás eredményességének növeléséhez. Ennek zálogát egyrészt a képzés – fejlesztés – kutatás összhangjában látjuk, másrészt az oktatók és oktatóközösségek személyre szabott támogatásában.

A Központ az ELTE-n belül és kívül is a következő fő tevékenységekkel, szolgáltatásokkal kívánja a tanulást-tanítást támogatni:
-    A tanulással-tanítással kapcsolatos képzésekkel, konzultációval
-    A tanulással-tanítással kapcsolatos releváns tudás és jó gyakorlatok megosztásával
-    Minőségbiztosítási feladatokban a tanulás-tanítás, képzésfejlesztés területeihez pedagógiai segítség nyújtásával
-    Oktatásfejlesztéssel kapcsolatos tanácsadással, támogatással, kutatással

További célkitűzésünk új kapcsolatok, együttműködések kialakítása a tanulás-tanítás világa iránt érdeklődő oktatókkal, fejlesztőkkel.
Ha kérdése van a tanításról úgy általában, a képzéseinkről, tevékenységeinkről, vagy csak szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, írjon a fpmk@ppk.elte.hu címre!