A projektről

Az All Inc! projekt célja elősegíteni az inkluzív oktatást azáltal, hogy keretet ad a tanulók, a tanárok és tanárjelöltek, valamint a tágabb iskolai közösség számára olyan iskolai közeg kialakítására, amelyben az LMBT+ személyek otthon érzik magukat. Az All Inc! projekt Belgiumban, Németországban, Görögországban, Magyarországon, Lengyelországban, Hollandiában, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban valósul meg.

Minden országban egy egyetem és egy középiskola működik együtt a diákokat érdemben bevonva, hogy közösen fogalmazzák meg vízióikat, és támogassák olyan eszközök kialakítását, amelyekkel e fenti célt az iskolák elérhetik. Ennek érdekében például virtuális „élő könyvtárat” hoznak létre, amely révén a tágabb iskolai közösséggel és Európa-szerte a fiatalokkal válik megoszthatóvá számos kapcsolódó LMBT+ (élet)történet.

Az együttműködő partnerek:

A projektben a Neveléstudományi Intézetből Rónay Zoltán (témavezető) vesz részt, a karról közreműködő partner Csereklye Erzsébet (ELTE PPK Interkulturális Pszichológiai és Pedagógiai Intézet).

A részletekről a projekt honlapján (http://allinc.eu/ ) tájékozódhat.