Kreativitás és tehetség konferencia

Kreativitás és tehetség konferencia


2019. május 10-11-én az ELTE PPK és az Új Nemzedék Központ közösen szervezi meg a Kreativitás és tehetség konferenciát. A konferencia a tanulói kreativitás és tehetség kibontakoztatásának lehetőségeit járja körül. A kétnapos eseményen a terület legfrissebb hazai és nemzetközi kutatási eredményeit, jó gyakorlatait mutatják be a meghívott oktatáskutatók és gyakorlati szakemberek.
A program kiemelt külföldi előadói a tehetséggondozás nemzetközi szinten meghatározó szaktekintélyei, Dr. Sally M. Reis és Dr. Joseph S. Renzulli. A kutató-programfejlesztő páros az elmúlt évtizedekben azon dolgozott, hogy támogatást nyújtsanak a fiatalok kreativitásának, tehetségének fejlődéséhez, tanulási eredményességük növeléséhez. Céljuk, hogy a gazdagító és tehetségfejlesztő pedagógia módszereit a lehető legtöbb pedagógus alkalmazza az osztályteremben.
A konferencia plenáris előadója továbbá Dr. Győri János (ELTE PPK), Dr. Fodor Szilvia (Debreceni Egyetem) és Daniel Patrick Balestrini (Universität Regensburg).
A konferencia előadásai, interaktív foglalkozásai és workshopjai lehetőséget nyújtanak a résztvevők együtt gondolkodására, a tapasztalataik megosztására a tehetséggondozás és kreativitás bátorításának területén. A konferencián való részvételről kérésre igazolást állítunk ki.