Exploring Nevtud

Exploring Nevtud

Bemutatjuk a Nevtud kutatóit, kutatásait.

Vekety Boglárka

Vekety Boglárka az ELTE IV. Tudománykommunikációs Versenyének egyik díjazottja tudománynépszerűsítő videójában arról beszél, vajon problémásabbak-e a mai gyerekek.

Ha érdekel, mit mond erről, Bogi, kattints az ikonra, és hallgasd meg az előadását.


A RIDEX projektet Bacsa-Károlyi Borbála mutatja be

A RIDEX projektet (Extended Robotics Solutions for the Inclusive Development of Atypical and Typical Children) Bacsa-Károlyi Borbála PhD hallgató mutatja be.

Kattints az ikonra és hallgasd meg Borit!


Az All Inc! projektet Rónay Zoltán mutatja be

Az All Inc! projekt célja elősegíteni az inkluzív oktatást azáltal, hogy keretet ad a tanulók, a tanárok és tanárjelöltek, valamint a tágabb iskolai közösség számára olyan iskolai közeg kialakítására, amelyben az LMBT+ személyek otthon érzik magukat. Az All Inc! projekt Belgiumban, Németországban, Görögországban, Magyarországon, Lengyelországban, Hollandiában, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban valósul meg.

Kattints az ikonra és hallgasd meg Zolit!


A digitális transzformáció hatása az oktatási szektor képesség-ökoszisztémájának dinamikájára című OTKA kutatást Horváth László mutatja be

Alkalmazkodási mintázatok a digitális munkarendben - Horváth László és Márton Izsák, a mesterséges intelligencia asszisztense mutatja be az OTKA kutatás eredményeit.

A kutatás célja, hogy feltárja, hogyan reagál az oktatási szektor a digitális transzformáció által okozott kihívásokra.

Részletesebben a kutatásról itt lehet tájékozódni.