A projektről

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem hét másik európai egyetemmel közösen vesz részt a „ReCreaDe Reimagining Creative Democracy” Erasmus K2 programban, amely az iskolai demokrácia jelentőségére, szerepére és lehetőségeire kívánja felhívni a hallgatók figyelmét.

A 2018 szeptemberében induló három éves projekt 10 napos intenzív program tartalmait dolgozza ki és valósítja meg. Az Intenzív Program során intézményenként 4-5 hallgató és egy oktató drámapedagógiai foglalkozások, tréningek, előadások,

A projekt előzménye az ELTE-PPK NI együttműködésében megvalósuló Inside Out – Outside In: Building bridges in Teacher Education, a programről szóló videókat itt és itt nézheti meg. 

A projektben együttműködő partnerek:  Linköpingi EgyetemJyväskylä-i Egyetem,  bécsi Pedagógiai Főiskola,  Flensburgi Egyetem,  Málagai Egyetem,  Chesteri EgyetemTartui Egyetem és egyetlen hazai intézményként az ELTE.

A projekt témafelelőse a Neveléstudományi Intézetben Kopp Erika, a PPK Neveléstudományi Intézet docense, rajta kívül a projektben Kálmán Orsolya adjunktus, Czető Krisztina tanársegéd, Salát Magdolna tanársegéd és Szivák Judit docens vesznek részt. Az első Intenzív Program Budapesten lesz a Neveléstudományi Intézet szervezésében.

Ha részletesebben érdekli a projekt, a honlapját itt érheti el.