Történet

A kutatócsoport a korábbi Felsőoktatás-menedzsment Intézeti Központból jött létre, amely 2007 óta működött Halász Gábor vezetésével. A felsőoktatás szervezeti és vezetési kérdései területén folytatott kutatási, fejlesztési és oktatási tevékenységet. A kutatások jelentős része nemzetközi partnerekkel való együttműködésben történt. A Központ részt vett a Bologna-folyamat hazai megvalósításának nyomon követésében és értékelésében, valamint a TÁMOP program keretein belül folyó felsőoktatási szervezet- és vezetésfejlesztési programokat támogató kutatásokban. Az itt folyt kutatások elsődleges célja a felsőoktatás-pedagógiai képzés tudáshátterének megteremtése, a hazai felsőoktatás-politika szakértői hátterének erősítése és a felsőoktatás-menedzsment eredményesebbé tételét célzó, uniós forrásokból történő hazai fejlesztések szakmai támogatása, beleértve ebbe az ELTE-n belül folyó szervezetfejlesztési folyamatokat is.

A Központ rendszeresen szervezett szakmai fórumokat, ahol hazai és külföldi előadók kutatási témái kerültek bemutatásra. Az elmúlt néhány évben többek között Finnországból, Franciaországból, Kínából és Svédországból érkező, a felsőoktatás kutatása és fejlesztése területén dolgozó szakemberek magyarországi szakmai programját szervezte meg. 
Munkatársai számos felsőoktatással foglalkozó programon vettek részt, előadásokat tartva vagy szakértőként, többek között Finnországban, Kínában, Olaszországban, Mexikóban, Portugáliában, Svédországban, Thaiföldön és Törökországban.

2019.07.23.