Innova kutatás

Innova kutatás

Helyi-intézményi oktatási innovációk keletkezése, terjedése és rendszerformáló hatása - Innova kutatás (OTKA)

A Nemzeti Kutatási és Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával zajló Innova kutatás célja a helyi/intézményi szintű oktatási innovációk keletkezésének, terjedésének és rendszerformáló hatásainak vizsgálata.

Bővebb információt A kutatás bemutatása menüpont alatt talál. A kutatás során keletkezett eredményeket a Produktumok, letölthető dokumentumok menüpontra kattintva tekintheti meg.

Előzetes adatok az Innova adatfelvételből

Az adatok a még tisztítatlan adatbázisból származnak, és a folyamatban lévő adatfelvétel első eredményeit mutatják a 2016. december 3-án érvényes állapot szerint kb. 4200 intézményi kitöltésnél.

 

Az első ábra azokat a településeket (irányítószám alapján összevont adatok) mutatja, ahonnan kitöltés érkezett az „Újítások az oktatási ágazatban” című kérdőívünkre.

 

 

 

 

második ábra járási szinten összesítve mutatja a kompozit innovációs mutató első kísérleti számításának megoszlását.  

 

 

harmadik ábra az innováció és a tanulói eredményesség kapcsolatát mutatja. Az ábrán a járási adatokat bemutató térképen is megjelenő innovációs mutató értéke és az országos kompetenciamérések pontszámának változása látható a Innova kérdőívet kitöltő és nyolcadik évfolyamos, kompetenciamérési adatokkal rendelkező iskolák körében. Az ábrán látható jelek egy-egy konkrét intézményt jeleznek (N= 801, előzetes adatok 2012.12.03)